­­HARMAN PERSONVERNERKLÆRING

Effektiv dato: 1. mai 2018

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi bruker og offentliggjør informasjon som vi samler inn fra deg når du besøker vårt nettsted, våre produkter, programmer eller tjenester som viser til denne personvernerklæringen (samlet kalt «Tjenester»). Tjenestene våre er svært varierte, så noen ganger kan ekstra retningslinjer gjelde. Disse ekstra retningslinjene vil være tilgjengelig med de relevante tjenestene, og de vil bli en del av avtalen med oss hvis du bruker disse tjenestene.

I henhold EUs gjeldende databeskyttelseslover, og med mindre annet er oppgitt, er Harman ansvarlig datakontrollør og er ansvarlig for innsamling og bruk av personopplysninger fra deg.

Denne personvernerklæringen er innlemmet i våre Vilkår for bruk på https://www.harman.com/terms-use. Les begge dokumentene nøye, da de inneholder viktig informasjon om din bruk av tjenestene. Dersom du ikke forstår personvernerklæringen eller bruksvilkårene, vennligst kontakt oss ved hjelp av informasjonen nedenfor.

NØKKELDEFINISJONER

Aggregert informasjon” er informasjon som har blitt kombinert med informasjon om andre brukere og analysert eller vurdert som en helhet, slik at ingen spesiell person med rimelighet kan identifiseres. For eksempel kan informasjon inneholde et utsagn som sier at «50 % av våre brukere har brukt appen den siste måneden».

Informasjonskapsler” er tekstfiler, vanligvis små i størrelsen, som er plassert på datamaskinen av en nettsideserver. Informasjonskapsler kan ikke brukes til å kjøre programmer eller levere virus til datamaskinen. Informasjonskapsler er unikt tilordnet deg, og kan kun leses av en webserver i domenet som utstedte informasjonskapselen.

Personlige data” er all informasjon som kan brukes til å identifisere deg, enten alene eller i kombinasjon med annen informasjon. Personlige data inkluderer ikke aggregert informasjon eller annen anonymisert informasjon (inkludert metadata) samlet av Harman som ikke kan brukes til å identifisere deg, selv om slike opplysninger ble avledet fra dine personlige data.

Bruksdata” er informasjon om hvordan du bruker tjenestene, for eksempel nettlesertype, domener, sidevisninger, varighet og informasjon om enheten du bruker for å få tilgang til tjenestene.

Skjulte sporingsbilder” (også kjent som «clear GIF» og «Pixel-tagger») er små biter av kode innebygd i websider eller i e-postmeldinger som brukes til å overvåke oppførselen til en nettside bruker eller mottaker av en e-post.

INNSAMLING OG BRUK AV PERSONOPPLYSNINGENE DINE

Vi samler personopplysninger når vi leverer produktene våre, gjennomfører markedsaktiviteter, samler tilbakemeldinger, gir kundestøtte, oppfyller bestillinger og driver virksomhet. Personopplysningene vi samler inn varierer avhengig av om du bruker våre nettsteder, produkter eller andre tjenester.

Fra informasjonen du oppgir til oss under registrering eller når du oppretter en konto eller profil, kan vi samle inn navn, e-postadresse, telefonnummer, kjønn, fødselsdato, landet du bor i, og annen informasjon som kan hjelpe oss å tilby bedre tjenester til deg.

Vi kan også samle inn informasjon fra din bruk av tjenestene våre, for eksempel hvordan du bruker en bestemt tjeneste. Denne informasjonen inkluderer:

  • Enhetsspesifikk informasjon. Vi samler inn enhetsspesifikk informasjon (for eksempel maskinvaremodell, operativsystemversjon, unike enhetsidentifikatorer og mobilnettverksinformasjon).
  • Informasjon om logger. Når du bruker tjenestene våre, samler og lagrer vi automatisk viss informasjon i serverlogger, for eksempel bruksdata, bruksdetaljer og informasjon om enhetshendelser (f.eks. krasj, systemaktivitet, maskinvareinnstillinger, nettlesertype, nettleserspråk, dato og klokkeslett for forespørsler og henvisnings-URL.)
  • LStedsinformasjon. Vi kan samle inn og behandle informasjon om din faktiske posisjon. Vi bruker ulike teknologier for å bestemme sted, inkludert IP-adresse, GPS og andre sensorer. Hvis tjenesten vår for eksempel kan gi kjøreretning, trafikkrapportering, anbefaling av bedrifter i nærheten av deg og lignende tjenester, kan vi hente inn geografisk informasjon fra enheten i realtid eller kompilert geografisk informasjon for å kunne levere en slik tjeneste til deg.
  • Unike applikasjonsnumre. Enkelte tjenester inkluderer et unikt applikasjonsnummer. Dette nummeret og informasjon om installasjonen (for eksempel type operativsystem og applikasjonversjonsnummer) kan sendes til oss ved installasjon eller oppdatering.
  • Informasjon vi samler inn når du er logget på våre tjenester kan være forbundet med kontoen din. Når informasjonen er tilknyttet kontoen din, behandler vi det som personopplysninger.

I tillegg til formål som er nevnt ovenfor, kan vi også bruke dine personopplysninger til å:

  • Kommunisere med deg. Innhente navnet ditt med henblikk på å kommunisere med deg og identifisere deg som bruker av nettstedet eller produkt.
  • Bekrefte identiteten din. Vi kan bruke personopplysningene til å bekrefte hvem du er. Vi kan for eksempel verifisere alderen din eller at du har fått foreldres eller verges tillatelse til å bruke nettstedet eller produktet.
  • Sende deg markedsføringsmateriell. Vi kan sende markedsføringsmateriell slik som reklame eller kataloger for å holde deg informert om våre kommende produktlanseringer. Du må vanligvis melde deg på for å motta vårt markedsføringsmateriell, og du kan når som helst melde deg av. For mer informasjon om hvordan du melder deg ut, se DINE VALG nedenfor.
  • Svare på spørsmål og oppfylle eventuelle forespørsler. Vi kan sende deg kommunikasjon på forespørsel eller på annen måte med ditt samtykke.
  • Gi støtte og motta tilbakemelding.. Vi kan be om personopplysninger for å kunne tilby deg støtte. Vi kan også samle inn personopplysninger som er knyttet til tilbakemeldinger.
  • Behandle transaksjoner. Vi kan bruke gitte personopplysninger i forbindelse med kjøp, for å bekrefte at du bruker et gyldig kredittkort (eller andre godkjente betalingsmåter), behandle betalingen via et kredittkort (eller andre autoriserte betalingsmåter), og for å sende deg produktene.

Vi samler også inn ikke-beskrivende, ikke-identifiserbare statistiske opplysninger om hvor mange besøkende som bruker tjenestene våre, hvordan brukerne våre bruker tjenestene, hvordan brukerne får tilgang til bestemt innhold tilgjengelig på tjenestene våre, hvor lenge brukerne får tilgang til bestemt innhold, hvilket innhold brukerne våre har tilgang til og våre brukerpreferanser eller innstillinger for visse tjenester. Vi bruker denne innhentede informasjonen for statistisk analyse av hvordan brukerne benytter seg av tjenestene, slik at vi kan forbedre våre tjenester.

INNHENTING AV DATA

Vi bruker informasjonskapsler, sporingsbilder og andre datainnsamlingsteknologier («Innhenting av data») for å gi deg en bedre opplevelse av å bruke tjenestene. Innhenting av data hjelper deg med å logge på tjenestene og huske innstillinger og preferanser, samtidig som det hjelper oss med å holde informasjonen din trygg og sikre at våre partnere kan vise annonser for våre produkter og tjenester, inkludert de som er målrettet mot dine interesser. Selv om datainnsamlingsteknologiene vi bruker kan endres fra tid til annen, faller de vanligvis inn i følgende kategorier:

  • Autentisering. Vi bruker informasjonskapsler for å bekrefte kontoen din og bestemme når du er logget inn, slik at vi kan gjøre det enklere for deg å få tilgang til tjenestene og vise deg riktig opplevelse og funksjoner.
  • Sikkerhet og produktintegritet. Vi bruker informasjonskapsler for å holde din konto og informasjon sikker og trygg. Vi bruker også informasjonskapsler for å bekjempe aktivitet som bryter med retningslinjene våre eller på annen måte forringer vår evne til å tilby våre tjenester.
  • Reklame, innsikt og måling. Vi bruker informasjonskapsler for å vise annonser for bedrifter og andre organisasjoner til folk som kan være interessert i produktene eller tjenestene de markedsfører. Vi bruker også informasjonskapsler for å måle resultater for annonsekampanjer for bedrifter som bruker tjenestene. Informasjonskapsler hjelper oss med å vise og måle annonser på forskjellige nettlesere og enheter som brukes av samme person.
  • Nettstedets funksjoner og tjenester. Vi bruker informasjonskapsler for å aktivere funksjonaliteten som hjelper oss med å levere tjenestene og gi deg den beste opplevelsen, inkludert å hjelpe deg med å gi deg innhold som er relevant for plasseringen din.
  • Analyse og forskning: Vi bruker informasjonskapsler for å forstå hvordan folk bruker nettstedet, slik at vi kan forbedre tjenestene. Vi samarbeider for eksempel med Google Analytics, som bruker informasjonskapsler for å spore samhandlingene med tjenestene våre. Google samler så informasjonen og rapporterer til oss uten å identifisere individuelle brukere. Denne informasjonen hjelper oss med å forbedre tjenestene våre, slik at vi bedre kan betjene brukere som deg. For mer informasjon om Google Analytics, besøk https://support.google.com/analytics.

Selv om de fleste nettlesere og enheter godtar informasjonskapsler og andre datainnsamlingsteknologier, lar de deg vanligvis slette eller avvise informasjonskapsler. Hvis du deaktiverer informasjonskapsler, kan det hende at noen av funksjonene i tjenestene våre ikke ville være tilgjengelige eller fungere som de skal.

Interessebasert reklamering: Vi kan bruke leverandører til å levere annonser på våre vegne over internett. Disse annonseleverandørene kan innhente ikke-identifiserbar informasjon om dine besøk til og samhandling med våre tjenester (ved bruk av datainnsamlingsteknologi). I tillegg kan våre leverandører også bruke informasjonen om dine besøk på andre nettsteder for å målrette annonser for produkter og tjenester tilgjengelig fra oss. Hvis du ønsker mer informasjon om denne praksisen, kan du gå til NAI (Network Advertising Initiative, initiativ for reklamering på nettverk) http://optout.networkadvertising.org/#!/.

Merk: Enkelte nettlesere har en «Ikke spore»-funksjon (DNT) som signaliserer til de nettstedene du besøker at du ikke ønsker din online aktivitet sporet. Mange nettsteder og applikasjoner, inkludert våre tjenester, svarer ikke for øyeblikket på DNT-signaler fra nettleseren fordi slike signaler ikke er ensartede. For mer informasjon om DNT-signaler, besøk http://allaboutdnt.com.

DELING AV PERSONLIGE DATA

Fordi vi vet at dine personopplysninger er viktige for deg, kan vi kun dele informasjonen din om årsaken(e) som oppgis til deg på det tidspunktet vi samler inn det, med ditt samtykke og på følgende måter:

  • Etter eget ønske. Vi vil dele informasjonen med tredjeparter hvis og når du ønsker det. For eksempel kan du be oss om å dele dine personlige data når du ønsker å samhandle med andre brukere eller poste bestemt informasjon på sosiale medier.
  • Med våre leverandører. Vi kan dele personopplysninger med våre leverandører som nødvendig for at de skal kunne tilby sine tjenester til oss. Leverandører er tredjeparter (andre selskaper og enkeltpersoner) som støtter driften og vedlikeholdet av våre tjenester.
  • Med våre partnere. Vi kan tillate enkelte tredjeparter, som bilprodusenter eller produsenter av elektroniske forbrukerprodukter, å integrere deler av tjenestene våre i egne enheter og programvarer. Disse tredjepartene vil bruke vår plattform for å få tilgang til din informasjon for å forenkle våre tjenester på sin enhet eller programvare. De kan velge å samle inn eller bruke informasjonen din ved hjelp av vår plattform uten vår kunnskap. Disse tredjepartene er hver for seg ansvarlige for deres egne retningslinjer for personvern. I tillegg kan vi samle inn informasjon om disse tredjepartsenhetene eller programvare som du bruker, for å levere kjernefunksjoner til våre tjenester.
  • Med våre felleseide enheter. Vi kan dele dine personopplysninger med andre selskaper under felles eierskap og kontroll av Harman, som kan omfatte våre datterselskaper, moderbedrifter eller andre datterselskaper eid av moderbedriften. Vi gjør dette for å gi deg bedre service og for å forbedre opplevelsen din.
  • For juridiske formål. Vi kan dele dine personopplysninger som rimelig nødvendig for å overholde lover eller en rettslig prosess (inkludert retts- eller myndighetsordre eller stevning) for å oppdage, forhindre eller på annen måte ta opp svindel-, sikkerhets- eller tekniske problemer for å håndheve denne personvernerklæringen og / eller bruksvilkårene, og for å beskytte rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til Harman, våre brukere og / eller offentligheten.
  • Under en bedriftstransaksjon. Hvis Harman er involvert i fusjon, oppkjøp, finansiering eller salg av virksomheter eller eiendeler, kan informasjon hentet fra og om brukere overføres til én eller flere tredjeparter som er involvert i slik transaksjon, og ved en slik overføring kan den relevante tredjeparts retningslinjer for personvern styre videre bruk av informasjonen.

DINE VALG

Dine preferanser om hvordan vi bruker informasjonen din er viktige for oss, og vi forsøker å følge dem når det er mulig. Vi tilbyr følgende valg med hensyn til dine personlige data.

  • Få tilgang til, endre eller slette dine personlige data. Du kan når som helst kontakte oss når du ber om å få tilgang til, endre eller slette personopplysningene vi har om deg. Vennligst se avsnittet «Kontakt oss» nedenfor.
  • Meld deg av markedsføringskommunikasjon. Du kan melde deg av markedsføringskommunikasjon ved å indikere dine preferanser når du registrerer deg for tjenestene våre. Du kan også kontakte oss for å melde deg av vår markedsføringskommunikasjon.
  • Administrere informasjonskapsler og andre datainnsamlingsteknologier. Du har en rekke alternativer for å kontrollere eller begrense hvordan vi og våre leverandører bruker informasjonskapsler og andre datainnsamlingsteknologier, inkludert for annonsering:
  • For å forhindre at stedsinformasjonen samles inn av oss når som helst, kan du slå av enhetens sporingsfunksjon.
  • For å forhindre at dataene dine blir brukt av Google Analytics, kan du installere Googles webleser-tillegg for å velge bort dette.
  • For å velge bort interessebasert annonsering, kan du besøke http://optout.networkadvertising.org/#!/ og følge NAIs instruksjoner på skjermen. Merk at hvis du melder deg ut gjennom NAI vil du fortsatt motta reklame, men annonseringen vil ikke være skreddersydd til dine interesser. I tillegg, hvis du melder deg ut via NAI og senere sletter informasjonskapsler, bruker en annen nettleser, eller kjøper en ny enhet, må du velge bort interessebasert annonsering på nytt.
  • For å velge bort annonser på Facebook eller Google som er målrettet mot interessene dine, bruker du innstillingene for Facebook eller Google Ads.
  • Sjekk mobilenheten din for innstillinger som styrer annonser basert på samhandlingene med programmene på enheten din. For eksempel på iOS-enheter kan du aktivere «Begrens annonsesporing», og på Android-enheter kan du aktivere «Velg bort personlig annonsering».

BESKYTT DINE PERSONLIGE DATA

Vi benytter organisatoriske og tekniske sikkerhetstiltak som er utformet for å bevare sikkerheten til dine personlige data, inkludert, men ikke begrenset til, krypteringsteknologi og autentiseringsverktøy. Vær imidlertid oppmerksom på at ingen data som overføres over internett er 100 % sikre, og all informasjon som er offentliggjort på internett kan potensielt samles inn og brukes av andre enn mottakeren. Derfor kan vi ikke garantere sikkerheten til all informasjon du overfører til eller fra våre tjenester, selv om vi arbeider for å beskytte opplysningene dine.

OVERFØRING AV DINE PERSONLIGE DATA TIL ANDRE LAND

Vi administrerer tjenestene våre gjennom våre team over hele verden, inkludert USA, India og EU. Vi anerkjenner at databeskyttelseslovene kan være forskjellige fra land til land og ikke gie det samme beskyttelsesnivået over alt. Hvis du besøker våre tjenester eller kontakter oss fra utenfor USA, må du være oppmerksom på at (i) all informasjon du oppgir til oss eller alt vi automatisk samler kan overføres til USA og andre land der våre team er lokalisert; og (ii) at ved å bruke våre tjenester eller ved å sende inn opplysninger, gir du eksplisitt tillatelse til overføring til og etterbehandling i USA og andre land der våre team er lokalisert i samsvar med denne personvernerklæringen. Hvis du har spørsmål om våre retningslinjer for overføring av dine personlige data, vennligst kontakt oss som angitt nedenfor.

BARNS PERSONVERN

Vi respekterer barnas personvern. Våre tjenester er ikke utviklet for å tiltrekke seg et publikum under 16 år, og vi samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn under 16 år. Kontakt oss ved hjelp av kontaktdetaljene nedenfor hvis du tror vi kan ha samlet inn opplysninger fra barnet ditt, så vil vi gjøre vårt beste for å slette dem.

DINE PERSONVERNRETTIGHETER I CALIFORNIA

I henhold til lovene i California kan innbyggerne i delstaten be om informasjon fra oss om vi har utlevert personopplysninger til tredjeparter for tredjeparters direkte markedsføringsformål. Vi vil ikke selge eller dele personopplysningene dine med tredjepartsselskaper for deres direkte markedsføringsformål uten ditt samtykke. Bosatte i California som ønsker å be om ytterligere informasjon om vår etterlevelse av disse lovene eller som har spørsmål eller bekymringer angående vår personvernpraksis og våre retningslinjer, må gjerne kontakte oss ved hjelp av kontaktinformasjonen nedenfor.

TREDJEPARTENES LENKER OG TJENESTER

Vi tilbyr lenker til tredjepartenes nettsteder som drives av organisasjoner som ikke er tilknyttet Harman. Vi avslører ikke dine personopplysninger til organisasjoner som driver slike tilknyttede tredjepartsnettsteder. Vi går ikke over, vurderer og godkjenner disse, og er ikke ansvarlig for deres personvernspraksis. Vi oppfordrer deg til å lese personvernerklæringene for hvert nettsted du besøker. Denne personvernerklæringen gjelder kun informasjon hentet av Harman gjennom tjenestene.

Ve Interactive Benelux
Vi bruker tjenester fra Ve Interactive Benelux (Postjesweg 1, 1057DT, Amsterdam). Ve samler inn personopplysninger fra brukere som besøker nettstedene våre ved utføring av tjenestene sine. Ve bruker informasjonskapsler og andre lignende teknologier for dette formålet. Detaljert informasjon om teknologiene Ve bruker er tilgjengelige i Ves retningslinjer for informasjonskapsler. En liste over formålene Ve samler inn personopplysninger for er tilgjengelig i Ves personvernerklæring. Ve samler generelt inn personopplysninger fra brukere ved bruk av informasjonskapsler, spesielt kontaktinformasjon og adferdsdata. Ve bruker disse personopplysningene til å slutte konklusjoner om brukerens personlige preferanser og for å personalisere brukerens opplevelse av nettstedet, for eksempel ved å vise personaliserte tilbud på kunders nettsteder eller å personalisere kundens nettsted for brukeren og vise personaliserte reklamer på kunders eller tredjeparters nettsteder. Vi og Ve har et felles ansvar for innsamling av personopplysninger, i henhold til artikkel 26 i GDPR. Detaljer finnes i Ves personvernerklæring.

Sluttbrukere kan forhindre Ves behandling av personopplysninger på forskjellige måter. Tilgjengelige alternativer for å forhindre behandling av personopplysninger er tilgjengelige i Ves personvernerklæring, blant annet bruk av bortvelgingsknappen under https://www.ve.com/privacy-policy#opting-out.

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN

Fra tid til annen kan vi endre denne personvernerklæringen for å imøtekomme ny teknologi, industripraksis, regulatoriske krav eller med andre formål. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne personvernerklæringen som vil påvirke din fortsatte bruk av tjenestene, vil vi gjøre en rimelig innsats for å varsle deg om slike endringer (via e-post, push-meldinger og/eller ved å legge inn en melding direkte til kontoen din), og kan også be deg om å bekrefte samtykke til endringene på tidspunktet for neste innlogging til tjenestene. Ved å fortsette å bruke tjenestene etter en slik varsel og/eller samtykke, godtar du å være bundet av den endrede personvernerklæringen. Dersom du ikke er enig med våre endringer i personvernerklæringen, vil din eneste og eksklusive løsning være å slutte å bruke tjenestene.

SPØRSMÅL OG TILBAKEMELDINGER

Vi tar gjerne i mot dine spørsmål og kommentarer til denne personvernerklæringen eller våre retningslinjer for personvern. Du kan også kontakte oss for å utøve dine personvernrettigheter i henhold til gjeldende lov. Du kan kontakte oss på følgende måte:

ELEKTRONISK

SKRIFTLIG
Harman International Industries, Incorporated
400 Atlantic Street, 15th Floor 
Stamford, CT 06901, USA 
+1.203.328.3500 

Bruksvilkår

Besøk også våre bruksvilkårsom inneholder andre vilkår som styrer bruken av tjenestene.
Send oss en e-post privacy@harman.com